Van Kleur tot Kleurenleven
Voor iedereen die, samen met anderen, wil (leren) genieten van  het werken met kleuren.

Werkplaats en Praktijk van Kleur tot Kleurenleven is gevestigd aan de Hoekstraat 8 te Roosendaal.

Bereikbaar op telefoonnummer 0165-394205 of via e-mail: info@ingridsmits.nl

Kunstzinnige therapie ZORGATELIER Bieze Velleke Cursussen Teamdag Met Kunst weer Zin geven Contact, bedrijfsgegevens
en aanmelding
Terug naar begin
Ervaar de kracht van de kleuren. Voor iedereen die, samen met anderen, wil (leren) genieten van het werken met kleuren. Nat in nat schilderen, soft-pastel, olieverf, acryl, olie-pastel, potlood en houtskool. Beeldhouwen in klei of speksteen. Glasfusen. Alles is mogelijk.
In een heerlijke omgeving als inspiratie voor landschappelijk werk, bloemen en dieren. De cursussen worden in ontspannen sfeer gehouden, niets moet, veel kan. We werken in kleine groepjes van ca. 10 mensen. Iedereen werkt individueel op zijn eigen niveau, in zijn eigen gekozen techniek. De lessen worden gegeven op
                        
maandag middag van 13.30 tot 16.00 uur   
donderdag avond van 19.30 tot 21.45 uur  

                                                                             2018
In de maanden mei, juni en juli is er een aparte cursus beeldhouwen op donderdagavond,                            foto van Hans Lunenberg fotografie
meer informatie daarover lees je onderaan deze pagina. 

Het cursusgeld bedraagt E 138,= per kwartaal excl. materiaal. Betaling voor begin van de cursus op bankrekeningnr. NL14SNSB096.29.46.842 tnv D. Smits, Roosendaal of contant.
Bij verhindering dit graag even melden, je mag je lessen altijd inhalen. Mochten er lessen verrekend moeten worden gebeurd dat op basis van 50%.
Aanmelding kan op elk moment in het jaar.
De lessen worden het jaarrond gegeven met uitzondering van feestdagen en de maanden juli en
augustus.

AANKONDIGING  BEELDHOUWEN
 
Een nieuwe werkwijze bij Werkplaats van Kleur tot Kleurenleven.
 
We gaan werken met speksteen, albast of serpentijn in de beginfase, wellicht dat later wat hardere steensoorten ter hand genomen kunnen worden.
Werken met steen houdt in dat je met hamer en beitel, rasp en vijl de steen gaat bewerken. Van grof naar fijn als soort overwinnen van de steen zodat dit JOUW STEEN wordt en je met de steen een verbinding krijgt.  Met de groffe materialen sta je nog wat verder van de steen af en langzaam werk je je naar de steen toe totdat je de steen ook met de hand gaat bewerken.
We werken buiten, staand aan een houten bok, zodat je al je lichaamskracht kan inzetten. Je gaat ervaren wat het is om veel kracht te zetten of juist met zachte hand aan de steen te werken. Een mooie zoektocht waarbij de steen je de weg wijst en aanwijzingen geeft.
 
Dit is in de maanden april, mei en juni.  Dit betekend 12 avonden aan de slag op een avond van 19.30 uur tot 21.45 uur. Tussendoor doen we een bakje koffie of thee in het atelier.
Voor deze werkwijze hanteer ik een tarief van E 13,= per avond inclusief het gebruik van alle materialen exclusief de steen.
De steen moet apart worden aangeschaft. Een steen voor een redelijk beeld van ca. 30cm bij 25cm weegt tussen de 10 en 15 Kilo.
De prijs van de diverse steensoorten is
speksteen    4,00 per kilo  zachte steen, verkrijgbaar in de kleuren wit, limoen, bruin, groen, zalm etc.
serpentijn   5,00 per kilo  middelharde steen, verkrijgbaar in de kleuren aubergine, groen tot zwart, opaal, kobalt.
albast         5,00 per kilo  middelharde steen, verkrijgbaar in de kleuren blauw, caramel, wit, rose.
 
Heb je na het lezen van deze info zin om te beginnen of weet je iemand die dit wel leuk zou vinden, meld je aan via info@ingridsmits.nl of telefoon 0165-394205.
Als je vooraf al een voorkeur voor kleur en/of steensoort hebt laat dit dan weten.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapie onder nummer nvkt 00.608.

Alsmede de Federatie Antroposofische Gezondheidszorg en NVAZ.